Jensa provar kicken på nya DH Race

Träningsgrupper

I föreningen finns det flertalet träningsgrupper, både för unga och vuxna.

Vi använder Svenska lag som föreningssystem och det är där du anmäler dig till respektive grupp. Kallelser, speciellt i ungdomsgrupperna, går ut via Svenska lag och du som deltagare svarar på dem via Svenska lag-appen eller via webben.

Du kan läsa mer om varje grupp på respektive grupps sida på Svenska lag.

Ungdom XC

Det här gruppen för dig som tycker att det är roligt att cykla i skogen!

Vi cyklar i skogarna kring Ekerö och testar även spår kring Stockholm om intresse finns. Vi kommer att träna teknik för att bli snabbare och känna oss trygga på cykeln i olika situationer.

Ungdom Gravity

Gravity är alla MTB-grenar som går nerför (downhill, enduro etc).

Det här är gruppen för ungdomar som söker spänning i livet! Jag som leder gruppen heter Anne Nyberg och har cyklat Downhill i 6 år. Vi kommer att köra i de spår som finns kring Ekebyhovsbacken. fulldämpad cykel lämpad för downhill eller enduro, fullface-hjälm, ryggskydd och knäskydd är obligatoriskt. Jag har lite skydd att låna ut om man inte hunnit köpa. 

Ungdom Superkraft

NPF och MTB är en grym kombination!
Den här gruppen är till för dig som ung cyklist med NPF-diagnos. När vi cyklar genom skogen kommer alla dina sinnen att användas till 100 % och vi övar välplanerat och metodiskt på teknik för att bli snabbare, bättre på allt och ha roligt i skogen! 

Du behöver:

  • MTB-cykel, 26″ eller större, dämpad gaffel fram. Fulldämpat är en bonus
  • Hjälm, handskar och glasögon
  • Drickaflaska eller Aquapack

Knatte Freeride

I den här gruppen satsar vi på enklare stigrundor, gärna med ett fikastopp innan vi vänder hemåt igen. Här är det fokus på att ha roligt och leka sig fram till bättre egenskaper, istället för regelrätta träningspass.

Ålder är inte viktigt, orken och lusten att cykla är det viktiga! Är du tillräckligt stark (och envis) för en timme eller mer i skogen kan du vara med här.

Vuxen Stig NYB

Gruppen för dig som vill ta dig ut i skogen!

Vi går genom teori och praktik för olika moment i skogen och på spår med enkla och tydliga övningar som är både lärorika och utmanande. Det här är gruppen för dig som vill börja cykla på leder men även för dig som vill bli bättre i din grundteknik.

Vi övar på allt från fotisättning till dropp! 

Vuxen Distans

För dig som gillar långdistans! Gruppen kör långa helgturer.

Vuxen Rått och hårt

Om du jagar maxpuls, hårda pass och gillar blodsmak i munnen… 🙂
Vi behöver fler ledare för den här gruppen

Vuxen Gravity

För oss som gillar att bomba!
Vi behöver fler ledare för den här gruppen

Vuxen Bara tjej

MTB bara för tjejer! Vi vill ha in fler kvinnor i sporten, vill du cykla med andra tjejer så är det här gruppen för dig.
Vi behöver fler ledare för den här gruppen